Protestants Christelijke Basisschool “De Hoeksteen“ staat aan de Hoogeveense Vaart 34 in Nieuweroord.
Directeur van “De Hoeksteen” is dhr. M.Greidanus.
“De Hoeksteen” wordt bestuurd door de “Vereniging voor PCO EN3 “ te Noordscheschut.
De Vereniging wordt ondersteund door het Onderwijsbureau “OSGMetrium” te Hoogeveen
Er werken 8 leerkrachten op “De Hoeksteen”.
We streven er naar niet meer dan twee leerkrachten voor een groep te hebben.
Soms zijn het er echter meer. Soms zijn er drie leerkrachten in een groep, omdat de groep gesplitst wordt.
“De Hoeksteen” is een christelijke school. Daar merken de kinderen elke dag wat van. Iedere dag beginnen en eindigen we met gebed.
Alle kinderen doen daar aan mee. We vertellen bijbelverhalen. Soms vertellen we ‘gewone’ verhalen waarin een bijbelverhaal “verstopt” zit. We noemen dit spiegelverhalen. Daar praten we over met de leerlingen. Bij sommige vakken leren we kinderen na te denken over wat zij horen.
Bijvoorbeeld oneerlijkheid in de wereld moet hen aan het denken zetten. In ons onderwijs besteden we veel aandacht aan de ontwikkeling van normen en waarden bij de leerlingen, daarop selecteren we onder andere methoden en lesmaterialen.
Zo kunnen we meer voorbeelden geven. Wij willen kinderen leren goed om te gaan met elkaar, de omgeving en het milieu.
Dat vinden wij ook een christelijke opdracht.